Joshua Dekker (csg Jan Arentsz)

Ik heb gekozen voor een opleidingsschool omdat ik in de eerste 2 jaar van mijn studie ook op een opleidingsschool geplaatst ben en mij dit uitermate bevallen is.

De meerwaarde van een opleidingsschool is dat je er snel zelfstandig van wordt. Je gaat direct lesgeven en bespreekt dit achteraf met je begeleider. Blijkt het allemaal goed te gaan en kun je jezelf redden kun je steeds meer verantwoordelijkheden nemen om te werken aan je eigen ontwikkeling.

Alle competenties zijn sterk gegroeid. Je geeft ‘volwaardig’ les, dus moet je ook over goede competenties beschikken. Doordat je zoveel lesgeeft heb je steeds de kans te werken aan en te leren van je eigen fouten. Door de grote zelfstandigheid en de verantwoordelijkheid die daarmee samengaat komen alle competenties ruimschoots aan bod.

Als ik terugkijk op mijn ‘stageperiode’  zie ik mezelf echt groeien. Van het onervaren groentje tot de docent van nu.

Serieuze studenten die er echt voor willen gaan kan ik echt aanraden te kiezen voor een opleidingsschool. Je wordt ‘losgelaten’ aan de ene kant maar aan de andere kant goed in de gaten gehouden door je begeleiders.

Joshua Dekker

2e graads student