Susan Kruis


Susan Kruis, instituutsopleider

Voor de student die op zoek is naar een volwaardige stageplek:

Mijn naam is Susan Kruis, lerarenopleider bij de Hogeschool van Amsterdam. Als coördinator werkplekleren van het team Noord-Holland Noordwest zie ik dagelijks de voordelen van het stagelopen bij een opleidingsschool. Allereerst bieden de opleidingsscholen een dynamische leeromgeving waarbij je kan leren in authentieke situaties.

Leren is een sociaal proces. Stagelopen bij een opleidingsschool betekent dat je als student praktijkervaringen opdoet die je kan delen met medestudenten onder begeleiding van getrainde en ervaren begeleiders. Binnen het begeleidingstraject van de scholen is er veel ruimte voor uitwisseling, intervisie en inspiratie. Dit is een mooie en waardevolle aanvulling op het theoretische programma van de lerarenopleidingen. De stagebegeleiders kennen de systematiek van de lerarenopleidingen zodat praktijk en theorie goed op elkaar aansluiten. Het werkplekleren staat op een hoog kwalitatief niveau en daar profiteer jij van!

Er is ook ruimte voor maatwerk voor jou als student. Binnen de eigen visie van opleidingsscholen wordt rekening gehouden met de diversiteit van studenten. Je wordt uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen waarbij er tegelijk een onderzoekende houding wordt gestimuleerd; deze houding heb je nodig om jezelf te ontwikkelen tot een flexibele en innovatieve docent. 

Samengevat zijn er voldoende redenen om te kiezen voor opleidingsschool; daar word jij opgeleid tot een nieuwe generatie docenten die de uitdagingen van de 21e eeuw aankan.Aangesloten partners

Scholen
Instituten